Jajka sadzone z fasolką szparagową i ziemniakami

utworzone przez | Lip 5, 2017 | Dania obiadowe | 0 komentarzy

Brakuje Ci czasu i pomysłu na szybki obiad. Kiedy tylko w sklepach pojawia się fasola szparagowa, szybko ląduje w mojej kuchni. Też nie narzekam na nadmiar czasu, więc dziś szybki obiad, którego przygotowanie nie powinno zająć więcej niż pół godziny. Zaczynamy od nastawienia ziemniaków (solimy wodę), pamiętając, że im mniejsze kawałki, tym szybciej się ugotują. Jednocześnie w osolonej wodzie nastawiamy fasolę szparagową, którą gotujemy ok. 20 min. W tym czasie przesmażamy na maśle klarowanym bułkę tartą i smażymy jaja sadzone. Szybko, tanio i smacznie 🙂

1 Gwiazdek2 Gwiazdki3 Gwiazdki4 Gwiazdki5 Gwiazdek (1 ocen, średnia: 5,00 z 5)
Loading...

Składniki:

  • fasola szparagowa,
  • ziemniaki,
  • jajka,
  • sól, pieprz.
  • bułka tarta,
  • masło klarowane.